úterý 15. listopadu 2011

Přiletěl k nám čáp…,

…aneb co to má za následky.

Snad mi odpustíte, že neuvidíte, přesně to co ve všech představách, po takovém oznámení většinou následuje?!
Ale začnu po pořádku.
 Francouzský region- Alsasko má ve svém emblému Čápa, což mě ponouklo k malé slovní hříčce.
 
1)Protože jsme měli možnost u nás uvítat, vítěze francouzského vytrvalostního závodu letadel.


Neuvěřitelné, malé sportovní letadlo se svojí posádkou, složenou jen z pilotů amatérů, letos vyhrálo druhý ročník tohoto závodu, nad nevětšími soupeři, jako francouzskou armádou, Air France atd. To dalo podnět vzniku letecké společnosti Air Alsace. www.airalsace.fr. (Třeba jednou využijete jejich služeb, jeden nikdy neví?)
Jakou měl pilot radost po přistání na vodochodském letišti, že se ocitl, aniž by to tušil v továrně, kde se vyrábělo, legendární letadlo Albatros. Tak, „alsaský čáp“ mohl navštívit svého českého kolegu Albatrosa. O čem si hoši po dva dny povídali, mě nechtěli prozradit, prý to bylo „přísně tajné“! Asi jako najít cestu na vodochodské letiště, pro nás! Odměnou za to kroužení kolem letištní plochy (pro nás v autě po zemi), nám bylo nesmírně sympatické osazenstvo letištních zaměstnanců.










2) Protože, po této návštěvě z nebes, následovala opravdová radostná dálost, která se k čápům už tradičně přisuzuje, nošení novorozeňat...,



...už Vás nebudu napínat a pochlubím se! Náš čtyřnohý miláček se, ve svých osmi letech, stal poprvé otcem.


Za to, se své úlohy zhostil víc než dobře, jeho psí družka povila 7 štěňat. Samé psí kloučky. Sice jeden to nepřežil, ale 6 ostatních se má čile k světu!








Z toho plyne poučení, dejte si pozor, nikdo neví, co se může stát, když“ Čáp přiletí navštívit Albatrosa“!

Přeji Vám příjemný týden! Já jdu rychle "štrykovat" bačkůrky:-D