neděle 3. července 2011

Výlet za humna, aneb, kde se za nepřízně počasí zahřát.

Při pohledu na teploměr v 11hod = 11st.C. Tak se nám ten rozjezd letních prázdnin trochu nepovedl! Nebo je to začátek zimních prázdnin? Nic naplat opět se potvrdilo, že neporučíme „větru dešti“. Tak pro nás co nejsme někde v tropech na dovolené, mám tip, kam se jít ohřát. Jak jednoduché, do kovárny k panu Pivoňkovy ve Kšelích. Stačí si dojednat termín a můžete prožít půl den o w. e. , jako kovářský učeň. Pod dohledem velice trpělivého a příjemného mistra kováře v kovárně na krásném vesnickém statku. Jestli vás to dámy neoslovilo, proč neudělat dárek svému šikovnému manželovi? Stačí koupit poukázku na kovářský kurz a dát místo dárku?! Většinou z toho můžete mít i užitek! Pánové vyrobí, krom spousty jiných věcí pod dohledem kováře, většinou i malý šperk. A návdavkem to mají místo posilovny…

Tak jak pan Pivoňka rozdělává oheň ve své výhni, tak i u nás jsme museli dnes rozdělat oheň v krbu.Jinak by mi asi  přimrzli prsty ke klávesnici počítače!
Už je želízko v ohni!
Dokud je želízko žhavé, musí se kout...!

...a kout!
Coto bude, až to bude?
Kde lidské síla nestačí, pomůže buchar.
První výrobky.
Co to bude?
A je z toho zahradní křesílko! Dnes kovář nevyrábí jenom podkovy, ale je i umělecem!
Potřebujete repliku starého kování? Máte jí mít...
To nejlepší na konec, kdo by pomyslel, že i s náčiním kováře, vznikne něžný šperk?
Co dodat na závěr?
Krásné řemeslo, ale i velice sympatický mistr kovář pan Pivoňka, který se umí podělit s nesmírnou trpělivostí o své znalosti. Pozitivní emoce zaručeny. Děkuji. Až u srdce mě to zahřálo!!!